TORT DE FRUCTE
Ingrediente pentru blat:
- 8 oua,
- 8 linguri cu zahar,
- 8 linguri cu faina,
- 1 plic cu praf de copt,
- 1 esenta de vanilie,
- 1 esenta de lamaie (se poate folosi si coaja rasa de la lamaie),
- 1 lamaie mica
- 1 hartie de copt (se poate unge tava cu ulei daca nu ai hârtie de copt)
- un varf de lingurita de sare
- creioane colorate sau altceva pentru ornat (eu am folosit cacao)
Ingrediente pentru sirop:
- 1-2 cutii compot de ananas(sau suc)
Ingrediente pentru crema:
- 1 cutie cu frisca Hulala
Mod de preparare:
- Se separa galbenusurile de albusuri, se pune un praf de sare peste albusuri apoi folosind un mixer se bat albusurile pana cand devine spuma consistenta
- Se adauga treptat zaharul, si se bat in continuare
- Se adauga pe rand esentele de vanilie si de lamaie, galbenusurile unul cate unu, in timp ce se amesteca cu mixerul în continuu
- Cuptorul poate fi pornit acum pentru a se incalzi
- Se adauga treptat faina si apoi praful de coptntr-o cratita rotunda sau daca aveti tava speciala pentru blat(eu am) si putin adanca se pune hartia de copt sau se unge cu ulei și se tapetează cu putina faina, apoi se toarna compozitia si se introduce in cuptorul cald, la temperatura medie, pentru30 de minute
- Dupa 30 de minute se poate verifica cu o scobitoare daca este copt (daca nu este copt înca, aluatul se va lipi de scobitoare)
- Dupa ce se raceste, blatul de tort se taie in 2-3 felii, folosind un cutit pentru taiat paine
- Se toarna continutul cutiei Hulala intr-un recipient si se bate cu mixerul pana cand se intareste si isi pastreaza forma, frisca isi dubleaza volumul
- Fructele se curata de coaja si apoi se taie in bucatele mici
- Se pune partea de jos a blatului intr-o tava sau platou rotund, se insiropeaza cu putin compot, se adauga frisca si fructele, astfel incat sa se formeze un strat uniform
- Se asaza stratul urmator de blat si apoi se repeta insiroparea si apoi umplerea tortului cu frisca si fructe
- Se asaza ultimul strat de blat, se insiropeaza si apoi se acopera tot tortul cu un strat de frisca
- La sfarsit, decorati tortul cu frutele care au ramas, cum stiti mai bine
POFTA BUNA !