miercuri, 26 februarie 2014

Mar in caramel

Buna, azi as vrea sa va arat cum se poate face caramel pentru glazurarea merelor.
Pe langa faptul ca caramelul este delicios mai avem si merele care sunt sanatoase.Aceste modalitati se pot folosi pentru copi, nevrand sa manance fructe, ceea ce e nevoie e de putina imaginatie pentru a atrage copilul.
Pentru inceput vom incepe cu prepararea caramelului, iar pentru aceasta este nevoie de 200 ml de frisca Hulala nebatuta, jumatate de pachet de zahar brut(bineinteles depinde si cat caramel dorim sa obtinem) si vreo 2 linguri de margarina.
Punem pe foc cele 2 linguri de margarina cu zaharul, iar cand acesta incepe sa se topeasca, adaugati frisca nebatuta (direct din cutie in stare lichida) amestecati pana se fierbe. Chiar daca caramelul inca este subtire, el se va intari cand se va raci,
Lasati caramelul la racit dupa care glazurati merele cu acesta.



 Si in sfarsit, in timp ce se raceste caramelul, este timp suficient pentru spalarea marului si aranjarea acestui pe un servetel intr-o tava, dupa care sa infigeti un betisor in mar.
                           

 Caramelul devenind ca un sos, vom glazura merele cu el.
Optional se pot pune bobite sau fulgi de ornamentat, care ii va da un aspect interesant, creativ, dar cel mai sigur, e faptul ca si copii vor indragi acest delicios desert sanatos.


Dupa cum se poate observa aspectul acestui simplu mar este imbogatit prin creativitata pe care un om o poate avea,iar glazura aceasta  facand din simplitatea marului ceva special.
Prin acest lucru se poate observa cat de mult conteaza creativitatea, pentru a da frumusete unui simplu aliment.








                                                 Va multumesc pentru urmarire...pofta buna!


 :)