vineri, 18 septembrie 2015

Ravioli de casa

Buna ziua. Sunt sigura ca oricare dintre voi ati gustat din minunatele ravioli italiene si ca ati ramas cu un dor de aceste bucate delicioase si saturate.
Astazi voi incerca sa fac si eu ravioli.
Sper ca sa le fac si eu ca in restaurantele italiene, sau macar sa aibe gustul acele :) 
Sa incepem sa facem popularele paste fainoase ravioli:

Incepem prin a face compozitia. Compozitia este cea mai usoara, daca vreti puteti sa o si schimbati putin, depinde de ce va place si de ce nu va place.
Am pus smantana 5 linguri, branza rasa.
Cernem faina intr-un vas destul de incapator.
Adaugam lapte sau daca nu consumati puteti pune apa minerala.
Un ou, jumate de lingurita de sare.
Putin ulei si se framanta.
Punem aluatul pe masa de lucru. Dupa intindem aluatul , daca este inca prea moale mai adaugam faina, apoi taiam patratele. 
Punem in fiecare patratel compozitie si le impaturam. Aveti grija la margini sa fie bine lipite pentru a nu iesi compozitia afara cand fierb. 
Le punem la fiert in apa cu putina sare. 
Cand le scoatem le spalam cu un jet de apa rece, apoi le trecem prin pesmet sau gris. 
Eu le voi aseza pe farfurie si apoi qm sa rad deasupra branza.
Puteti servi cu o salata langa. Pofta buna !